Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών 12 Μαΐου 2020, η οποία έρχεται να επισφραγίσει με εκκωφαντικό τρόπο, τη διεθνή αναγνώριση του Νοσηλευτικού Λειτουργήματος ανά την υφήλιο, η Ε.Ν.Ε. σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργανώνει το διήμερο 11 & 12 Μαΐου 2020, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία των Νοσηλευτών-τριών, με σύνθημα: «Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Oπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "όλα τα μέλη της Ε.Ν.Ε. (Δημόσιου ,Ιδιωτικού Τομέα,’Ανεργοι) καλούνται εθελοντικά, όπως μεταβούν στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Υπηρεσιών Υγείας όπου υπηρετούν, ή να μεταβούν στο πλησιέστερο Τμήμα Αιμοδοσίας και να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό, ώστε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών από μονάδες αίματος, οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες.

Όπως διαχρονικά «ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση «θα δώσουν και ρεαλιστικά το AIMA τους» προς όφελος των συνανθρώπων μας, οι οποίοι το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα με την αιμοδοσία  θα πραγματοποιηθεί και επιπλέον εξέταση για την ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2, σε όλους τους αιμοδότες (Νοσηλευτές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα), κατόπιν δικής τους συγκατάθεσης, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω αιματολογικού ελέγχου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίτημα της Ε.Ν.Ε. για τη διεξαγωγή εργαστηριακού ελέγχου SARS - Cov-2 για τους Νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Νοσηλευτών τριών 2020, εκφράζει τον αμέριστο σεβασμό και τη βαθειά εκτίμηση προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, απέναντι σε όλες τις πανδημίες, απέναντι σε όλα τα νοσήματα, απέναντι στον πόνο.

Ο λύχνος της Florence Nightingale πριν 200 χρόνια, εξελίχθηκε σε φάρο αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε υπηρεσία υγείας, μέσα από της εξέλιξη της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Πάντα εκεί, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο".