«Η εμπειρία στα 10 χρόνια ύπαρξής μας και παρέμβασή μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έδειξε ότι μόνο μία αντιπολίτευση με συνολικούς πολιτικούς ανατρεπτικούς όρους μπορεί να μπλοκάρει και να ξηλώσει το μνημονιακό κεκτημένο για γή, ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερίες για όλο το λαό. Η δική μας πολιτική πρόταση απευθύνεται στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της μαχόμενης Αριστεράς» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές του Μάη της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – ΑΝΤΑΡΣΙΑ», Στάθης Ντούρος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τα μέλη της περιφερειακής παράταξης παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού.
Ο κ. Ντούρος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Παλέυουμε για όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης τα οποία θα διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στην λαϊκή αντιπροσώπευση και θα υπονομεύουν την δυνατότητα του τοπικού κράτους να διοικεί και να επιβάλλει τις αντιλαϊκές πολιτικές του. Αγωνιζόμαστε για έναν συλλογικό τρόπο οργάνωσης της ζωής μας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.
Παλεύουμε για την κατάργηση του Κλεισθένη, του Οικονομικού Παρατηρητήριου, και την απελευθέρωση από την θηλιά που θέτουν οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και η ντόπια επιχειρηματική διαπλοκή.
Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα των κινημάτων να διεκδικούν με όρους μαζικού πολιτικού εκβιασμού και όχι άνευρης θεσμικής διεκδίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο η θέσπιση μιας εκδοχής «απλής αναλογικής», αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας ιδιότυπων συγκυβερνήσεων στο πεδίο της γενικής αποδοχής του μνημονιακού κεκτημένου και δεν θα συμμετέχουμε στα παζάρια που επιβάλλει ο «Κλεισθένης», είτε με «τεχνοκρατικό» είτε με «προοδευτικό» μανδύα.
Η επιχειρηματική λειτουργία της περιφέρειας και η διαχείριση των ΕΣΠΑ δεν είναι ταξικά ουδέτερες. Φέρνουν μαζί απολύσεις και συμβάσεις ανακύκλωσης της ανεργίας και συμβάλλουν μέχρι και στον θάνατο εργατών. Τα ΕΣΠΑ ουσιαστικά αποτελούν κλεμμένα λεφτά από τον λαό για να επενδύονται εις βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Η ανυπόταχτη στάση μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα είναι ασύμβατη με την αποδοχή των αντιλαϊκών, αντιπεριβαλλοντικών όρων που θέτουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εκτιμούμε ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί από τις νέες διοικήσεις της περιφέρειας. Βασικός μας στόχος είναι η συμβολή στην συγκρότηση ενός πανελλαδικού ρεύματος εργατικής, αντικαπιταλιστικής και αντικυβερνητικής πάλης και αντιπολίτευσης.
Η παρέμβασή μας θέλουμε να έχει το χαρακτήρα της αποσταθεροποίησης της σταθερότητας που επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι φορείς της τοπικής διοίκησης. Δεν αποτελούμε μια ευκαιριακή συμμαχία, αλλά μία ενωτική, αριστερή, αντικαπιταλιστική και αντιδιαχειριστική κίνηση».

ert.gr