Πέντε “πολιτικές αστοχίες” οι οποίες οδήγησαν στην έκρηξη κρουσμάτων, καταγράφει ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής αναφέρει:

“ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

- η αργοπορία στον υποχρεωτικό εμβολισμό των υγειονομικών που ήταν σημαντικός και σημειολογικά για τους υπόλοιπους πολίτες

- καθυστερεί ακόμη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση, στην φιλοξενία, στη μετακίνηση. Η Μύκονος φωνάζει: οι εποχικοί υπάλληλοι, τα πλοία με ανεμβολιαστους υπαλλήλους ενώ το νησί είναι 95% εμβολιασμένο!

- καθυστερεί ακόμη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας, στον στρατό, στα μέσα μετακίνησης.

- καθυστερεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Πως θα ανοίξει η εκπαίδευση δίχως να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και φοιτητές που θα διασπείρονται στην κοινότητα;

- πρόωρη υποβάθμιση της χρήσης μάσκας μέσα και έξω σε συνωστισμό σε ανεμβολιαστους και εμβολιασμένους.

Απαιτούνται θαρραλέες και έγκαιρες αποφάσεις διόρθωσης/επικαιροποίησης στο 4ο κύμα, όπως στο 1ο! Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ομάδων της πρώτης γραμμής σηματοδοτεί την έγερση που απαιτεί η επιθετικότητα των νέων στελεχών του ιου.

Είναι πολιτικά διαχειρίσιμος, η πλειοψηφία τον επικροτεί. Αυτό που δεν είναι πολιτικά διαχειρίσιμο είναι ένα υγειονομικό κρας το φθινόπωρο και οι γενικότερες συνέπειες του. Καθόλου και θα βαλει σε δοκιμασία την κανονικότητα που χτίζεται σωστά, σε δύσκολες συνθήκες.”

Η ανάρτησή του

dailypost.gr