Τριμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα των απολύσεων 24 εργαζομένων της πρώην RBU της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα προέβη στις απολύσεις, καθώς οι εργαζόμενοι της πρώην RBU αρνήθηκαν να μεταβούν στην Intrum Hellas και επίσης δεν αποδέχτηκαν καμία εναλλακτική αξιοποίησής τους στην Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δραστηριότητες και το προσωπικό της πρώην RBU της Τράπεζας Πειραιώς έχουν μεταφερθεί στην Intrum Hellas από τις 16/9/2019.

Αντιδρώντας στις απολύσεις των εργαζομένων της πρώην RBU, η ΟΤΟΕ προκήρυξε σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 80% στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και σε ορισμένες έφτασε το 100%.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, η συμμετοχή του δικτύου στην απεργία διαμορφώθηκε σε 20% και στην Αττική περιορίστηκε στο 6%-7%.

Πηγές της Τράπεζας αναφέρουν ότι λειτούργησαν όλα τα καταστήματα, πλην ενός και τεσσάρων που ήταν ανοιχτά, αλλά είχαν αποκλειστεί από απεργούς.

Στην πρώτη τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας ανάμεσα αφενός στην ΟΤΟΕ και των Συλλόγων - Μελών της στην Τράπεζα Πειραιώς και αφετέρου εκπροσώπων της Διοίκησης της Τράπεζας, προήδρευσε από την πλευρά του Υπουργείου η Γεν. Γραμματέας κα Άννα Στρατινάκη.

Κατά τη πολύωρη διαδικασία που ακολούθησε τα μέρη εξέθεσαν διεξοδικά τις απόψεις τους.  Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος που ήταν παρών και συμμετείχε στη συνάντηση.

Από την πλευρά της ΟΤΟΕ ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Κούκος ζήτησε από την Τράπεζα Πειραιώς να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΟΤΟΕ, με στόχο να εξευρεθούν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις στο πνεύμα της μεταξύ τους συμφωνίας.

Η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη χαρακτήρισε τη συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς - ΟΤΟΕ - Συλλόγου Εργαζομένων Τρ. Πειραιώς ιδιαίτερα σημαντική.

Κάλεσε την Τράπεζα να ξαναβάλει στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές και για τους 145 εργαζόμενους (σ.σ. στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι 24, μέχρι σήμερα, απολυμένοι), οι οποίοι δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί από την Τράπεζα.

Εξειδίκευσε, δε, τις διαθέσιμες επιλογές ως εξής:

1. Τη δυνατότητα τοποθέτησης στον Όμιλο ανά την επικράτεια.

2. Την επανεξέταση αν τυχόν υπάρχουν εργαζόμενοι που επιθυμούν εθελοντικά να πάνε μετά από αξιολόγηση στην Intrum.

3. Το πακέτο της εθελουσίας εξόδου.

ΟΤΟΕ και Τράπεζα Πειραιώς θα επανέλθουν στο τραπέζι νέας συμφιλιωτικής διαδικασίας την Τετάρτη 11/12 και ώρα 14.00 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

capital.gr