Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η επέκταση των διάφορων μορφών ελαστικής απασχόλησης στην αγορά εργασίας… Αν και από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» προκύπτει ότι τόσο τον Δεκέμβριο όσο και συνολικά στο δωδεκάμηνο του έτους η απασχόληση σε όλη τη χώρα έχει ενισχυθεί, κατά 3.616 άτομα ενδεικτικά στο ν. Λάρισας και κατά 7.638 στη Θεσσαλία το 2017, ωστόσο η αύξηση των ποσοστών ελαστικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις είναι εντυπωσιακή…
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την απόλυτη επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης καθώς η μεν εκ περιτροπής εργασία διευρύνεται ανεξέλεγκτα, η δε μερική απασχόληση κυριαρχεί της πλήρους απασχόλησης, που συρρικνώνεται επικίνδυνα..
Στη Λάρισα για τον Δεκέμβριο οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις κατά 280 ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στα Τρίκαλα όπου το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 866 άτομα.
Συνολικά στη Θεσσαλία για όλο το χρόνο την καλύτερη επίδοση είχε ο νομός Λάρισας όπου οι προσλήψεις υπερίσχυσαν των απολύσεων κατά 3616 ενώ ακολούθησε ο νομός Μαγνησίας με 1632.
Ελ.ευθερία (Γιώργος Νούλης)