Η δυνατή νεροποντή που έπληξε σήμερα το απόγευμα την πόλη των Τρικάλων και όχι μόνο άφησε πίσω της αρκετές ζημιές. Τμήματα της πόλης των Τρικάλων (περιφερειακά) έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με ταυτόχρονη πτώση της πίεσης του νερού. Από τον Δήμο Τρικκαίων μάλιστα βάσει της σχετικής ενημέρωσης από τη ΔΕΥΑΤ, καλούνται οι  πολίτες, να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού.

Οι διακοπές ρεύματος σε διάφορα σημεία περιφερειακά της πόλης των Τρικάλων,  έχουν διακόψει την παροχή νερού από ορισμένες περιφερειακές γεωτρήσεις, προς το κεντρικό αντλιοστάσιο. Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, για την οποία ήδη εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, παρακαλούνται οι πολίτες να μην ξοδεύουν άσκοπα το νερό, για να επαρκέσει για όλους.

Λόγω του δυνατού ανέμου εκριζώθηκε ένας πολύ μεγάλος πλάτανος στην κεντρική πλατεία της πόλης (φωτό), παρότι μόλις πριν 4 μήνες είχε κλαδευτεί ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα. Ξεριζώθηκαν επίσης δένδρα σε περιοχές όπως πέριξ του μύλου Ματσόπουλου, Λεπτοκαρυά, στην οδό Καλαμπάκας και σε άλλα σημεία,  όπως στην περιοχή της Μπάρας, για την οποία απαιτούνται πρόσθετα έργα.

Συνεργεία του δήμου μετέβησαν στα σημεία, όπου τα πεσμένα δέντρα διέκοπταν την κυκλοφορία οχημάτων και την αποκατέστησαν άμεσα. Άλλα συνεργεία προέβαιναν σε καθαρισμό φρεατίων, μαζί με συνεργεία της ΔΕΥΑΤ. Επίσης, άλλα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ συνέδραμαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων στο έργο της άντλησης υδάτων, ενώ προσωπικό της Επιχείρησης ήδη διορθώνει τις βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις, στα οποία η διακοπής ρεύματος δημιούργησαν προβλήματα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και συνεχώς μεταβαίνουν σε σημεία της πόλης για να αποκαταστήσουν προβλήματα.

Την ίδια ώρα πολλές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο στα ορεινά του νομού όπου επιχειρούν 7 οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Επίσης από τη δυνατή χαλαζόπτωση επλήγησαν για μια ακόμη φορά καλλιέργειες στη Λυγαριά και  την Πηγή όπως επίσης στον Αγιο Βησσαρίωνα, τη Φήκη, τη Λεπτοκαρυά και την Περδικοράχη. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα  βρίσκονται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο.

trikalaenimerosi.gr