Με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους θα τιμωρούνται οι ιδιοκτήτες που δημιούργησαν τις περιβόητες «Καπνιστικές Λέσχες», όπως ανακοίνωση η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το ζήτημα πήρε μεγάλες εκτάσεις όταν έγινε γνωστό το «παραθυράκι» που φαίνεται πως σκαρφίστηκε πλήθος καταστηματαρχών για να μη χάνουν πελάτες από το μαγαζί τους.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν εντός του καταστήματος ξεχωριστό χώρο, κλειστό, για τους καπνιστές.

Η ΕΑΔ, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως κάθε απόπειρα καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου του αντικαπνιστικού νόμου, θα επισύρει ως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής της Αρχής, Άγγελος Μπίνης:

"Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων  υγιούς  ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους."

newsbreak.gr