Η λεύκανση των δοντιών είναι μία ολοκληρωμένη διαδικασία, η οποία προσφέρει αστραφτερό λευκό χαμόγελο και πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση.

Η λεύκανση δοντιών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να αποδοθεί η καλύτερη απόχρωση στα δόντια πιο κοντά σε αυτή που ταιριάζει στα χρώματα του καθενός, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικό.

Ο ρόλος τους σμάλτου

Το σμάλτο των δοντιών τα πρώτα χρόνια της ζωής μας είναι κάτασπρο και αστραφτερό αφού η στρώση του δεν έχει εκτεθεί σε τρόφιμα, χρωστικές και πρωτίστως στην ζάχαρη, τον πρώτο εχθρό του σμάλτου. Ο ρόλος του σμάλτου είναι να δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας στα δόντια προκειμένου να μην επηρεάζονται από τις τριβές και την μάσηση.

Με τα χρόνια το σμάλτο χάνει την λάμψη του και φθείρεται, τα δόντια κιτρινίζουν και χάνεται η λάμψη τους. Η λεύκανση έρχεται να δώσει ένα τέλος στα κίτρινα δόντια, αφαιρώντας λεκέδες και υπολείμματα. Οι λεκέδες μπορεί να είναι εξωτερικοί από καφέ ή κόκκινο κρασί ή εσωτερικοί από τραυματισμούς και το πέρασμα του χρόνου.

Λεύκανση στο ιατρείο ή το σπίτι;

Η λεύκανση από τον οδοντίατρο είναι γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Υπό μορφή τζελ ο ιατρός εφαρμόζει τις ειδικές ουσίες στα δόντια ή με τη χρήση laserπροσπαθεί να λευκάνει τις επιφάνειες των δοντιών σε 1-3 συνεδρίες αναλόγως το πρόβλημα.

Εναλλακτική επιλογή είναι τα μασελάκια, που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για εσάς γεμισμένα με ειδικό τζελ. Τα φοράτε, ιδανικά για όλη την νύχτα και αναλόγως τον τόνο του λευκού που θέλετε να πετύχετε, τα χρησιμοποιείται για πολύ ή λίγο χρονικό διάστημα. Η λεύκανση στο σπίτι είναι πιο οικονομική από την λεύκανση στο ιατρείο.

Στην αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνονται και τα εμφυτεύματα δοντιών, τα οποία μπορούν εξίσου να προσφέρουν μία άριστη και αρμονική οδοντοστοιχία, λευκή και ολόισια.

Dr. Θεοδώρα Τσεγρένη

Χειρουργός Οδοντίατρος

drtsegreni.gr