Ευθείες βολές κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, εξαπέλυσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας Τ. Τσαπλές.
Ο κ. Τσαπλές κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για αδράνεια σε μια σειρά θεμάτων όπως οι φοιτητικές εστίες, η συντήρηση του οδικού δικτύου στο ν. Λάρισας, αλλά και η αξιοποίηση του κτιρίου του τελωνείου στο Ομορφοχώρι.
Για τις φοιτητικές εστίες ο κ. Τσαπλές ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στη Θεσσαλία, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες τόσο σε σπουδαστικές, όσο και σε φοιτητικές εστίες, αφού οι υπάρχουσες καλύπτουν ελάχιστες ανάγκες σε σχέση με τις πραγματικές. Οι ευθύνες αφορούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά και την σημερινή αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
-Στη ΛΑΡΙΣΑ, στο ΤΕΙ παρακολουθούν περί τις 10.000 σπουδαστές, εκ’ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό (περί το 50%) κατάγεται από άλλες περιφέρειες της χώρας, εκτός Θεσσαλίας και αρκετοί από τους άλλους θεσσαλικούς νομούς. Όμως οι σπουδαστικές εστίες καλύπτουν μόλις 600 σπουδαστές. Για τους δε 600 και πλέον φοιτητές που παρακολουθούν τις σχολές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (Ιατρική, Βιοχημεία), δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες.
-Στο ΒΟΛΟ, για τους πάνω από 7.000 φοιτητές που φοιτούν στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλύπτονται μόλις 90 φοιτητές από τις εστίες και μάλιστα μόνο οι πρωτοετείς.
-Στα ΤΡΙΚΑΛΑ, για τους 600 περίπου φοιτητές που παρακολουθούν τα ΤΕΦΑ και τους πάνω από 300 των ΤΕΙ, δεν υπάρχουν καν φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες.
-Στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ, για τους 1.200 περίπου σπουδαστές που παρακολουθούν τα ΤΕΙ και τους πάνω από 400 που παρακολουθούν στα ΑΕΙ, καλύπτονται μόλις 50 σπουδαστές».
Στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, πρόσθεσε ο κ. Τσαπλές, ο περιφερειάρχης δεν δεσμεύτηκε ούτε για την κατασκευή των εστιών που χρειάζονται, αλλά ούτε για την μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων, παραπέμποντας το θέμα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας και τα ακριβά διόδια στην εθνική οδό, ο κ. Τσαπλές ανέφερε ότι ο κ. Αγοραστός πετά την μπάλα στην εξέδρα, υπενθυμίζοντας ότι «ως βουλευτής της ΝΔ ο κ. Αγοραστός είχε ψηφίσει την σύμβαση παραχώρησης των εθνικό οδών σε επιχειρηματίες, οι οποίοι επέβαλαν χαράτσια στα διόδια και ταυτόχρονα απαγορεύουν έργα σε ανταγωνιστικούς δρόμους, όπως θεωρείται η Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου».
Τέλος για το κτίριο του τελωνείου στο Ομορφοχώρι ο κ. Τσαπλές ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης παρέπεμψε το θέμα στο αρμόδιο υπουργείο, χωρίς να πει ο ίδιος τι έκανε τόσα χρόνια για να προχωρήσει το έργο.

ert.gr