Ξεκινούν απο αύριο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 , οι διαδικασίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Απο αυριο Παρακευη 21 του μήνα, οι μαθητές, που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό, θα πρέπει απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Φυσικά η οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού δεν μπορεί να γίνει εάν ο μαθητής δεν πάρει πρώτα τους βαθμούς  για όλα τα μαθήματα (και τα ειδικά).

Μπορεί όμως στο μεταξύ να μελετά το δελτίο και κυρίως ν΄αναζητήσει επιπλέον ενημέρωση για τις σχολές που τον ενδιαφέρουν.

Αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό πρίν απο την οριστική ημερομηνία, μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν οτι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

ethnos.gr