Το έντονο κρύο, οι δυνατοί βοριάδες αλλά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή στη Θεσσαλία, με το σκηνικό να αλλάζει από τα Χριστούγεννα.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι κινηθούν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από τη Θεσσαλία και πάνω, κυρίως στα δυτικά, ενώ χιόνι και παγετό θα βρουν και όσοι κινηθούν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.
Ειδικότερα  σήμερα Σάββατο τα φαινόμενα θα χτυπήσουν κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ως αργά το μεσημέρι. Μικρότερης έντασης βροχές θα σημειωθούν στην Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες αλλά και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
Την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας νέες ψυχρές αέριες μάζες που θα φέρουν νέες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά. Ως αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν πιο ανατολικά, ωστόσο το κύμα αυτό θα εξασθενήσει μέχρι το απόγευμα.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φτάσει ακόμη και στους 15 βαθμούς το μεσημέρι, ωστόσο νωρίς το πρωί και τη νύχτα θα υπάρχει παγετός.
Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.