Ακόμη και την ολική διαγραφή του χρέους από απλήρωτους λογαριασμούς στην ΔΕΗ μπορούν να διεκδικήσουν περίπου 1.300 νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα ώστε να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο νοικοκυριό τους.

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία παρέχεται εφάπαξ ειδικό βοήθημα ύψους 10 εκατ. ευρώ δίνει ανάσα σε νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα. Αφορά όσους καταναλωτές έχουν χαμηλά εισοδήματα και τους έχει γίνει αποκοπή ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η απόφαση αναμένεται να ανακουφίσει τουλάχιστον 1.342 νοικοκυριά που τους κόπηκε το ρεύμα πέρσι και πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια.

Στη Λάρισα οι περιπτώσεις είναι αρκετές και υπολογίζονται σε δεκάδες. Το κούρεμα του χρέους κυμαίνεται ανάλογα με το εισόδημα, αφορά όσους πολίτες ζουν σήμερα στα σκοτάδια, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται μόνο για κύρια κατοικία.
Ο Δήμος πρέπει να συστήσει επιτροπή σε συνεννόηση με τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και τον ΔΕΔΔΗΕ. Στη συνέχεια καταναλωτές κομμένοι, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια και έχουν αδυναμία εξόφλησης του χρέους, για οικιακές παροχές και μόνο, έχουν δικαίωμα αίτησης στον Δήμο.

Οι περιπτώσεις εξετάζονται ξεχωριστά και αν πληρούν τις προϋποθέσεις αποκτούν πάλι ηλεκτρικό ρεύμα και διαγράφεται όλο το χρέος ή μέρος αυτού.
Για χρέη έως 6.000 ευρώ διαγράφεται το 100% της οφειλής, για ποσά ύψους 6.001 – 9.000 ευρώ καλύπτεται το 75%, για οφειλές 9.001- 12.000 ευρώ έως το 30%.