Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων έχει θορυβήσει κυβέρνηση και ειδικούς που φοβούνται ότι αν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν, τότε θα αρχίσει και η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς οι εισαγωγές θα αυξηθούν και η κατάσταση δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το in.gr, ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης είναι ότι παρατηρείται ανοδική τάση τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ, ο οποίος σε 20 μόλις μέρες τριπλασιάστηκε, καθώς από 10 ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι την 1η Αυγούστου, έφτασαν τους 30 χθες Πέμπτη. 

Αύξηση παρατηρείται και στις νέες εισαγωγές επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 στα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ  μακραίνει και η λίστα των υγειονομικών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο πενθήμερο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 1.122 νέα κρούσματα: την Κυριακή (16/8) 217 μολύνσεις, τη Δευτέρα (17/8) 150, την Τρίτη (18/8) 269, την Τετάρτη (19/8) 217 και την Πέμπτη (20/9) ακόμη 269.

Οι μολύνσεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία έφτασαν τις 76 μέσα στον Αύγουστο, ενώ την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι εντοπίζονται νεες εστίες κορωνοϊού σε οίκους ευγηρίας.

in.gr