Σε έναν εμβληματικό χώρο, στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, θα δούμε ότι η Θεσσαλία μεταμορφώθηκε: Σε μια σύγχρονη και ασφαλή περιφέρεια, σε μια περιφέρεια που νοιάζεται για εκείνους που έχουν λιγότερα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, την πιο πράσινη περιφέρεια της χώρας, με έντονη αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, με το μεγαλύτερο έργο κλιματικής αλλαγής, την Κάρλα, με 15 ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία.

Μια Περιφέρεια - πρότυπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με βαθύ αποτύπωμα.»

Όσο για τους στόχους της νέας θητείας ανέφερε ότι «προχωράμε σε μια νέα εποχή, όπου προτεραιότητες μας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και  δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Μια Περιφέρεια που δίνει ίδιες ευκαιρίες  σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Περιφέρεια αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη. Επενδύοντας στο μέλλον. Αυτός είναι ο αγώνας μας για τη Θεσσαλία.»

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Κ. Αγοραστός είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα στον πολίτη, τον άνθρωπο, τον φίλο, έχει αντιληφθεί ότι τελικά αυτό που αφήνεις πίσω σου υπηρετώντας τα κοινά είναι αυτό που μένει στις ζωές των άλλων.

«Αυτή ήταν και παραμένει η επιδίωξή μου. Να υπηρετώ τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αφήνει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο ένα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα όλων μας», τόνισε.

Στην ορκωμοσία συμμετείχαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία και πλήθος κόσμου.

To νέο περιφερειακό συμβούλιο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.