Το ενδιαφέρον του πρώην Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτη Γούλα -συνέταιρο κάποτε του παλιού δημάρχου Κώστα Τζανακούλη στις μελέτες κοινοτικών προγραμμάτων- για τον Δήμο Λαρισαίων είχε γίνει γνωστό από το 2017 χωρίς ο ίδιος να το διαψεύσει. http://www.kosmoslarissa.gr/blog/larisa/endiaferon-toy-panagioti-goyla-gia-ton-dimo-larisaion

Χθες ο κ. Γούλας επισημοποίησε την κάθοδό του έχοντας την στήριξη όσων στελεχών του ΚΙΝΑΛ δεν πάνε με τον δήμαρχο Καλογιάννη αλλά και μέρος της παράταξης Νασιώκα καθώς ο τελευταίος αποσύρεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών , των ευθυνών και των δεσμεύσεων που αναλαμβάνω απέναντι στους συμπολίτες μας , απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Λαρισαίους, γενικά αλλά και στην κάθε μία και τον κάθε ένα προσωπικά, θέτοντας τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία των πολιτών, με την υποψηφιότητα που καταθέτω σήμερα για τη θέση του Δημάρχου Λαρισαίων.

Μετά από μια μακρά ακαδημαϊκή, επαγγελματική και πολιτική πορεία στα πράγματα και στο καθημερινό γίγνεσθαι της Λάρισας, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να  συστρατευθώ στην αδήριτη ανάγκη για πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μας και από αυτή τη θέση.

Πολλοί λόγοι με έσπρωξαν να πάρω αυτή την απόφαση:

Πρώτος λόγος η θητεία μου στη θέση του Προέδρου – Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας την τελευταία περίοδο και το σημαντικό έργο, που μαζί με τους συνεργάτες μου, παρήχθει σε ολόκληρη τη Θεσσαλία ,έργο που κατά κοινή ομολογία αναγνωρίζεται , μου έδωσε τη δυνατότητα να δω από κοντά όλες τις αδυναμίες και δυσλειτουργίες της πόλης μας και να οραματιστώ λύσεις.

Δεύτερος λόγος, η  ανάγκη στήριξης με κάθε τρόπο και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ιδιαίτερα των νέων, λόγω ανεργίας. Κάτι που δεν είναι μόνο λόγω της χρεωκοπημένης εθνικής οικονομίας αλλά και  της ανερμάτιστης και αλλοπρόσαλλης πολιτική της κυβέρνησης και του άκρατου λαϊκισμού που υπηρετεί.

Τρίτος λόγος, το πολιτικό κλίμα της πόλωσης και του διχασμού που επικρατεί στην Κεντρική πολιτική σκηνή και δυστυχώς μεταφέρεται στην αυτοδιοίκηση με τις κομματικές παρατάξεις, ενώ ο τόπος χρήζει ήπιου πολιτικού κλίματος, συναίνεσης, συνεννόησης, σύνθεσης και συνεργασίας.

Τέταρτος λόγος, η στασιμότητα που επικρατεί στα δημοτικά πράγματα. Η πόλη μας παρά το έργο της προηγούμενης και της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι πολύ μακριά, από το να χαρακτηριστεί μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη στην υπηρεσία των πολιτών της, όπως και η χώρα για να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.

Υπέρτατος λόγος, όμως, που με ανάγκασαν να πάρω αυτή την απόφαση είναι η αγάπη μου για την πόλη. Η αγωνία μου να παλέψω, μαζί με τους νέους, για καινοτόμες ιδέες προόδου. Να στηρίξω την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Να ταυτιστώ με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Να συμβάλλω στην πολιτιστική της αναγέννηση .Να ενισχύσω τα δίκτυα αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων συμπολιτών μας.  Να πρωταγωνιστήσω για να υπάρξουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην υγεία στην παιδεία, στον αγροδιατροφικό τομέα και στα προβλήματα της ανεργίας των νέων επιστημόνων.

Γι αυτό απευθύνω σήμερα ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου, μία ανεξάρτητη , υπερκομματική υποψηφιότητα, που με άξονα το χώρο του δημοκρατικού κέντρου και του μεσαίου χώρου , θα μπορέσει να εκφράσει την πλειοψηφία των συμπολιτών μου, και να δουλέψει για το σύνολο των πολιτών της Λάρισας . Να γίνουν αυτοί πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια.

Χ.Ψ.