Αρνητικά έχουν βγει μέχρι στιγμής όλα τα τεστ που έγιναν για ανίχνευση του κορωνοϊού σε κλειστές δομές από τις νέες Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Η έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ στην ελληνική επικράτεια ήταν η 4η Μαΐου και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κλειστές δομές με ευπαθείς ομάδες πληθυσμών όπως γηροκομεία κ.λπ. σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Από τα 1.000 περίπου δείγματα που ελήφθησαν στις δομές αυτές, είναι όλα αρνητικά σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA "Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020" και έχει ως αφετηρία με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, σταδιακά και καθημερινά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, ώστε το σύνολο των κινητών ομάδων να αναπτυχθούν σε ολόκληρη την χώρα και να ελέγξουν το μεγαλύτερο μέρος των πληθυσμών αυτών.

Όπως είπε, οι πολίτες από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ σε όλα τα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι Κινητές Ομάδες.

naftemporiki.gr