Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας (και στη Θεσσαλία).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα καταγράφηκαν στην Κερκίνη Σερρών και στον Μικρόκαμπο Δράμας (28.8), στο Φωτολίβο Δράμας και στη Λάρισα (27.6).
Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών:
Για αύριο, Τρίτη (10/04) προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.
Την Τετάρτη (11/04) αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.
Την Πέμπτη (12/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή (13/04) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.