Διατηρείται το καλοκαίρι στη χώρα και για σήμερα Παρασκευή αλλά και για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που έρχεται μετά.

Για σήμερα, ηλιοφάνεια και καλοκαιρία σε όλη την επικράτεια με κάποιες τοπικές συννεφιές στα ανατολικά τμήματα όπως ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα και στο Ιόνιο.

Οι βοριάδες αρκετά ενισχυμένοι στο Αιγαίο προσεγγίζοντας τα 5-6 και τοπικά και τα 7 μποφόρ. Πολύ καλές και οι θερμοκρασιακές τιμές σε όλη τη χώρα οι οποίες θα κυμαίνονται στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καλός ο καιρός και για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με τα μελτέμια στο Αιγαίο να προσεγγίζουν τα 6-7 μποφόρ και θα συνεχίσει έτσι και την 28η με μοναδική παραφωνία κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Θερμοκρασιακά, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχει αρκετή ψύχρα ξεκινώντας περίπου από τους 6 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και στους 10-14 στα κεντρικά τμήματα της χώρας.

Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια

Σε ό,τι αφορά μια πιο «μακρινή» τάση του καιρού με το όποιο ρίσκο αυτή μπορεί να φέρει, φαίνεται πως οι υψηλές πιέσεις που καλύπτουν τη χώρα μας αλλά και μεγάλο τμήμα της κεντρικής και νότιας Ευρώπης θα εμφανίσουν την τάση να κινηθούν δυτικότερα και βορειότερα.

Aυτό θα έχει ως συνέπεια ψυχρότερες αέριες μάζες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να κινηθούν νοτιότερα και καθώς θα περάσουν πάνω από υγρότερες και θερμότερες περιοχές θα σχηματίσουν βαρομετρικά χαμηλά κοντά στην περιοχή μας με αποτέλεσμα τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου η χώρα μας να επηρεαστεί από αρκετές και ισχυρές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά ακόμη και τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά μας.

Τονίζεται ότι ο μήνας Νοέμβριος είναι Μετεωρολογικά ο πιο επικίνδυνος μήνας του Φθινοπώρου μιας και ψυχρές αέριες μάζες από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη αλληλεπιδρούν με τις θερμές θάλασσές μας δημιουργώντας τον επικίνδυνο καιρό.

Έτσι λοιπόν είναι η ώρα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

ethnos.gr