Επανέρχεται ο καιρός στα φυσιολογικά για την εποχή, και όσον αφορά τις βροχές που περιορίζονται, αλλά και τη θερμοκρασία. Σιγά σιγά θα ζεστάνει, με τον υδράργυρο το σαββατοκύριακο να φτάνει τους 30-32 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη αναμένεται περισσότερη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά και ανατολικά, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι αίθριος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν τοπικά στα βόρεια και πιθανόν να δώσουν λίγες μπόρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αρχίσει να ανεβαίνει. Θα φτάσει το μεσημέρι στα δυτικά τους 25-26 βαθμούς, μέχρι 28 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και 24-26 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Παρασκευή προβλέπεται λίγη συννεφιά, περισσότερη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά πιθανόν να σημειωθούν σε τοπικό επίπεδο και λίγες βροχές. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει κοντά στους 28-30 βαθμούς, νοτιάδες στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ

Κλείνοντας, το Σάββατο αναμένεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αρκετή ηλιοφάνεια. Στα βόρεια πιθανόν να σημειωθούν το μεσημέρι-απόγευμα λίγες τοπικές βροχές, σε ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει κοντά στους 30 βαθμούς, με ανέμους σε εντάσεις μέχρι 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

megatv.com