Οι ηλεκτρικές μας συσκευές μοιάζουν να πρέπει να διαρκούν για πάντα. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία, τουλάχιστον το ένα πέμπτο των πλυντηρίων πιάτων και των πλυντηρίων ρούχων παρουσίασαν κάποια βλάβη μέσα σε τρία χρόνια. Και όσον αφορά τα ψυγεία ή τις παγομηχανές μετά από τρία χρόνια, το 37 τοις εκατό χρειάστηκε κάποιου είδους επισκευή.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι τεχνικοί σέρβις υποστηρίζουν ότι συχνά έχει νόημα να αγοράσει κανείς ένα νέο προϊόν αντί να επισκευάσει ένα χαλασμένο. Δηλαδή, αν μια επισκευή θα κοστίσει το ήμισυ ή και περισσότερο, από το κόστος αγοράς ενός νέου προϊόντος, το προϊόν πρέπει να αντικατασταθεί. Αλλά με τη χώρα να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, οι επισκευαστές λένε ότι πολλοί καταναλωτές απορρίπτουν αυτή την πρόταση και, επομένως, κατά τη διάρκεια της κρίσης, προσπαθούν να ξοδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Έτσι, πολλοί καταναλωτές αντί να αγοράζουν μια ηλεκτρική συσκευή που έχει χαλάσει προτιμούν να την επισκευάζουν. Υπάρχουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών που φθάνουν στη πόρτα σας όλο το 24ωρο αν υπάρξει επείγουσα ανάγκη. Σε άλλη περίπτωση, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για να έρθει στο χώρο σας ένας εξειδικευμένος τεχνικός ηλεκτρικών συσκευών. Μια τέτοια υπηρεσία είναι και οι Texnikoi 24/7 που σε αντίθεση με τους άλλους δεν προγραμματίζουν πολλαπλές συναντήσεις την ίδια ημέρα, αναγκάζοντας σας να περιμένετε στο σπίτι και να περιμένουν οι ώρες.

Όμως, για να αποφύγετε μια βλάβη στις ηλεκτρικές σας συσκευές, όσο ακριβές και αν είναι θα πρέπει να φροντίζεται και για την σωστή συντήρηση τους. Η σωστή χρήση των ηλεκτρικών σας συσκευών είναι το μυστικό της “αθανασίας” τους. Αν αναρωτιέστε όμως πως μπορείτε να γνωρίζεται για αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Συνήθως μαζί με την ηλεκτρική σας συσκευή σας παρέχεται και ένα βιβλιαράκι με οδηγίες χρήσης. Δώστε του λίγη παραπάνω δημοσιά και θα δείτε πόσο χρήσιμό είναι. Αν από την άλλη δεν μπορείτε να το βρείτε ή το έχετε πετάξει, ένα τηλεφώνημα στους επαγγελματίες τεχνικούς του Texnikoi 24/7 θα σας λύσει όλες σας τις απορίες.

Μπάμπε Αγγελική