Τη δύσκολη επιχείρηση διάσωσης του Γάλλου ορειβάτη που έπαθε κάταγμα στο πόδι, στη θέση «Ρέμα Γκαβού» στον Όλυμπο, αποκαλύπτουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης .
Ο Γάλλος τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κινητοποιήθηκε άμεσα, καθώς μέλη της ήταν εκείνη τη στιγμή στον Ολυμπο, για εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η πυροσβεστική.
Εξι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προσέγγισαν τον νεαρό Γάλλο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ακολουθώντας αρκετά δύσκολη πορεία, κατάφεραν να φτάσουν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Την επόμενη ημέρα, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ξεκίνησε η μεταφορά του από το ορειβατικό μονοπάτι στο σημείο Γκορτσιά. Από εκεί μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.
Με αφορμή αυτό το συμβάν, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τονίζει ότι πρέπει να ενισχυθεί η σήμανση σε όλο τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και η σωστή συντήρηση του δικτύου των αναμεταδοτών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων, όπως και να ενισχυθεί ο διασωστικός εξοπλισμός στα καταφύγια. Τέλος, τονίζει ότι είναι απαραίτητη η εκπαίδευση και ενημέρωση των ορειβατών για τους κινδύνους και τρόπους αντιμετώπισης.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

protothema.gr