Από προχθές Κυριακή και έξι ημέρες πριν από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν τις εκπτώσεις της Black Friday οι μεγάλες αλυσίδες λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα, «βομβαρδίζοντας» τους καταναλωτές με ενημερωτικά γραπτά μηνύματα και e-mail.

Από χθες, μάλιστα, οι τέσσερις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών (Κωτσόβολος, Public, Πλαίσιο και Media Markt) λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και τα καταστήματά τους θα ανοίγουν, έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 8 π.μ. αντί για τις 9 π.μ. Τα προϊόντα τεχνολογίας, άλλωστε, καθώς και οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές αποτελούν διαχρονικά τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες του θεσμού της Black Friday.

Οπως σημειώνει η "Καθημερινή" σε προσφορές Black Friday έχουν ήδη προχωρήσει μεγάλες αλυσίδες αθλητικών ειδών, αλλά και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, προσφέροντας σε χαμηλότερες τιμές αυτοκίνητα και αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Κάποιες αλυσίδες επίπλων και εν γένει οικιακού εξοπλισμού έχουν ανακοινώσει την έναρξη προσφορών από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση εγγραφής των καταναλωτών στο πρόγραμμα επιβράβευσης που εφαρμόζουν. Προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού Black Friday, και μάλιστα για όλη την εβδομάδα, πραγματοποιούν και ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ.