Στο διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας βρέθηκε χθες Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο πλαίσιο επισκέψεων της σε μουσεία της χώρας ενόψει του ανοίγματος τους στις 15 Ιουνίου.

Η υπουργός Πολιτισμού η οποία συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια εξέφρασε το θαυμασμό της για το Διαχρονικό Μουσείου, προτρέποντας τους πολίτες να επισκεφτούν τον χώρο για να θαυμάσουν από κοντά τα εκθέματα, ανακοινώνοντας πως το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πράξει όλα όσα χρειάζονται, ώστε το Μουσείο να αποτελέσει πρεσβευτή της Λάρισας και της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Είναι ευκαιρία σ’ αυτή την ειδική συγκυρία να επισκεφτούμε όλοι τα μουσεία μας και να επανασυστηθούμε με τον πολιτισμό μας. Είναι μια περίοδος που πρέπει να αποκτήσουμε αυτογνωσία δια της μελέτης της ιστορίας, άρα δια της επίσκεψης στα μουσεία και στους χώρους πολιτισμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας και αυτός με τη σειρά του πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του Διαχρονικού Μουσείου.

«Με την υπουργό συνεργαζόμαστε στενά για να αποδώσουμε 33 νέα έργα πολιτισμού στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Larissapress.gr