Στο θέμα των συνεργειών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ξεκαθάρισε μάλιστα με αφορμή τις συγχωνεύσεις (μεταξύ αυτών και των ιδρυμάτων της Θεσσαλίας) ότι βασική του επιδίωξη είναι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και δεν απέκλεισε το γεγονός «αν δεν υπάρχουν συμφωνίες, τα πράγματα μπορούν να παραμείνουν ως έχουν».
Όπως χαρακτηστικά ανέφερε «ο λόγος που κάνουμε αυτή την εξαντλητική διαδικασία, είναι για να μπορέσουμε να έχουμε όσο μεγαλύτερη συναίνεση γίνεται. Αν δεν υπάρχουν συμφωνίες, τα πράγματα μπορούν να παραμείνουν ως έχουν. Δεν θα πιεστεί κανένας να ακολουθήσει το όποιο σχέδιο, ακόμη κι αν αντανακλάται στο πόρισμα της Επιτροπής.
Εμείς θέλουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Δεν θέλουν κάποια Τμήματα; Δεν θέλουν κάποια Ιδρύματα; Μπορούν να παραμείνουν ως έχουν. Υπάρχει και το νομικό καθεστώς και αν θεωρούν ότι σήμερα είναι μια χαρά τα πράγματα, μπορούν να παραμείνουν έτσι. Δεν λέω ότι υπάρχει μια τέτοια τάση, αλλά θέλω να είναι σαφές ότι κανένας δεν θα πιεστεί».