Ο Γιώργος Δονδοτσάκης (Οργανωτκός Συντονιστής σήμερα στο ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας), νέος Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, στις “κρίσεις” Διευθυντών Εκπαίδευσης, ήταν υποψήφιος για τις Διευθύνσεις Μαγνησίας και Λάρισας.
Ενώ ήταν πρώτος και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο στον πίνακα μοριοδότησης,στα αντικειμενικά μόρια,“κόπηκε” και από τις δύο θέσεις διότι στην ψηφοφορία έλαβε:
Α. Στην μεν Μαγνησία που ήταν τότε Διευθυντές Εκπαίδευσης  14 ψήφους σε σύνολο 122 ψηφισάντων εκπαιδευτικών
Β. Στη δε Λάρισα 3 ψήφους σε σύνολο 150 περίπου .
Το esos, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης επιλογής,ανέλαβε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον Γ. Δονδοτσάκη.
Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει πολιτική άποψη, αλλά ποτέ δεν συνδικαλίστηκε και ότι δεν εκφράστηκε δημοσίως κομματικά.
“Επέλεξα να μην έχω κομματική ομπρέλα η οποία ναι μεν προστατεύει σε ότι πέσει στο κεφάλι ,αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τον ουρανό ξάστερο (χωρίς το εμπόδιο της ομπρέλας)”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Περιφερειακός Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Σχολιάζοντας το νόμο που έθετε ως βασικό κριτήριο τα μόρια  που συγκέντρωνε ο κάθε υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης από την ψηφοφορία , τόνισε:
•    Ο νόμος αποδείχθηκε ότι είχε σαφέστατη αδυναμία και αδικία γι αυτό και αποσύρθηκε.
•    Δεν είναι δυνατόν ένας υφιστάμενος να αξιολογεί ένας προϊστάμενο.
•    Προφανώς , όμως, ο υφιστάμενος πρέπει να έχει άποψη για τον προιστάμενο, αλλά όχι  με τη διαδικασία της ψηφοφορίας  που οδηγεί σε κρίσεις.
•    Η πράξη απέδειξε ότι αυτό ήταν λάθος.
Επιλογή  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης
Σχετικά με την επιλογή των νέων  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ο κ. Δονδοτσάκης, είπε:
•    Θεωρώ ότι στις θέσεις αυτές που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον δεν πρέπει να επιλέγεται κάποιος με κομματική σημαία.
•    Πολιτική θέση οφείλει να έχει ο καθένας , σύμφωνα και με τον Αριστοτέλη, με γνώμονα    το δημόσιο συμφέρον  και μόνο .
•    Επομένως αυτό εξυπηρετείται  μόνο  όταν επιλέγονται στις θέσεις αυτές  άτομα, αξιοκρατικά και αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι άξιος,
Σημειώνεται ότι  ο κ. Δονδοτσάκης έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος 2007-10, ενώ έχει κάνει  πάρα πολλά χρόνια στις τάξεις. Από  τη θέση αυτή παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντής Εκπαίδευσης.

esos.gr