Πρόχειρα φράγματα στους ποταμούς Πηνειό και Ενιπέα κατασκευάζει  η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράφει τη σύμβαση δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού  348.000 ευρώ με  τα οποία διασφαλίζεται η επάρκεια νερού για την άρδευση 70.000 στρεμμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα φράγματα πρόκειται να  κατασκευαστούν:

-στον Πηνειό  ποταμό, στις θέσεις του 5ου Αντλιοστασίου Ομολίου –Παλαιόπυργου, με έργο 248.000 ευρώ  και 

-σε παραποτάμιες θέσεις του Ενιπέα ποταμού, στην περιοχή Καστρακίου Φαρσάλων, με έργο 100.000 ευρώ. 

Με την κατασκευή των φραγμάτων δίνεται η δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας. 

«Με σχέδιο και προγραμματισμό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη της παραγωγής και της δύσκολης καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η κρίση του Covid-19, εμείς, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική μας και στηριζόμενοι στους εργαζόμενους της προσφοράς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν σταματήσαμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας. Με τα πρόχειρα φράγματα που κατασκευάζουμε σε Ομόλιο-Παλαιόπυργο και στο Καστράκι Φαρσάλων  αξιοποιούμε τα επιφανειακά ύδατα και αυξάνουμε σημαντικά τη δυνατότητα αποταμίευσης νερού. Στηρίζουμε έμπρακτα τον κόσμο της παραγωγής με έργα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.