Η εποπτεία της Ελλάδας θα είναι πιο ενισχυμένη από την εποπτεία στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που βγήκαν από πρόγραμμα, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κίνδυνος για την Ελλάδα πλέον από τις εκθέσεις των ελέγχων που θα διενεργούν τα κλιμάκια δεν θα συνδέεται με τη μη καταβολή μιας εκταμίευσης, αλλά θα έχει να κάνει με τον αντίκτυπο στις επιδόσεις της Ελλάδας στις αγορές
«Οι εταίροι μας λένε πλέον ‘δείξτε ότι αυτήν τη φορά αποκτήσατε την ιδιοκτησία του προγράμματος’» σημείωσε, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν έχει πείσει ότι θα έχει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια».
Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε την ανάγκη ευρύτερων συνεννοήσεων μετά τις επόμενες εκλογές, ώστε, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η επανάληψη των πρακτικών που οδήγησαν στην κρίση και να αποτραπεί ο κίνδυνος της υποτροπής.
«Όμως η ελληνική αριστερά θα πρέπει σήμερα να μας απαντήσει: Εμείς ήμασταν τελικά ‘Γερμανοτσολιάδες’; Έστησαν θεωρίες συνομωσίας, πάνω στο δίπολο μνημόνιο/αντιμνημόνιο. Αν δεν το συνειδητοποιήσουν αυτό, δεν υπάρχει βάση συζήτησης» ξεκαθάρισε.


naftemporiki.gr