Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειες που πραγματοποίησε προκειμένου να δοθεί λύσει στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί  με τους αμπελουργούς – αμβυκούχους οι οποίοι βρίσκονταν εδώ και εβδομάδες  σε αναμονή για το πώς θα κάνουν την απόσταξη του χύμα τσίπουρου.
Μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, τελικά δόθηκε λύση και η απόσταξη του τσίπουρου για φέτος θα πραγματοποιηθεί με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι πέρυσι.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τυρνάβου στηρίζουν τους ανθρώπους της παραγωγής. Στο παρελθόν δώσαμε μια τεχνική λύση σε ένα πρόβλημα που αφορούσε τη νομιμοποίηση έξι χιλιάδων στρεμμάτων αμπελιών. Φέτος προέκυψε ένα νέο πρόβλημα που αφορά το καθεστώς με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η απόσταξη των διήμερων.
Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και των υπουργείων που εμπλεκόταν δώσαμε μια λύση προκειμένου από σήμερα να μπορούν να αποστάξουν και οι παραγωγοί που παίρνουν άδεια για δυο ημέρες (διήμεροι).
Πρόκειται για μ ια συλλογική και αποτελεσματική προσπάθεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους της παραγωγής».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε τα εξής:
«Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Τυρνάβου έχει αναπτύξει μια σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης.
Στο παρελθόν καταφέραμε να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε την αμπελοκαλλιέργεια «νομιμοποιώντας» έξι χιλιάδες στρεμμάτων αμπελοκαλλιέργειας που ήταν στον… αέρα.
Έτσι και τώρα δώσαμε μια λύση στο αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στη διαδικασία της απόσταξης. Δώσαμε τη δυνατότητα στους διήμερους αμπελοκαλλιεργητές να έχουν μια καλή χρονιά και φέτος. Αυτό είναι το μεγαλείο της Τοπικής Α:υτοδιοίκησης να μπορεί μέσα από συνεργασίες και συνέργειες να δίνει λύσεις στα προβλήματα προς όφελος των πολιτών».