Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της σκανδαλώδους τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και δια Βίου Μάθησης, με την οποία ορίζονται τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανίδειου Σχολής και την απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Νίκου Φίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Όπως αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις του Υπουργείου Παιδείας, η τροπολογία στο άρθρο 41, με την οποία επαναπροσδιορίζονται τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής, συνιστά ‘‘καραμπινάτη’’ περίπτωση σκανδάλου.

Η “πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς” και σε αυτήν την περίπτωση, αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να παραβιάσει κάθε κανόνα - κι αυτόν ακόμη της λογικής - για να βολέψει τα ‘‘δικά της παιδιά’’.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξόφθαλμα ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να περάσει τον πήχη για την κατάληψη της θέσης. Και ανερυθρίαστα ο Υπουργός, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, κατεβάζει τον πήχη.

Και με κυνικό τρόπο επιχειρεί να μας πείσει ότι ο ‘‘μπαλτάς’’ που έπεσε στις προϋποθέσεις, όπου συγκαταλέγεται η ξένη γλώσσα, είναι περιττό αξεσουάρ. Προφανώς, για αυτήν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της “άμεμπτης αριστερής ηθικής”, το βασικότερο προσόν είναι η κομματική ταυτότητα».