«Αυτό που συμβαίνει με τους μετανάστες, είναι το ολέθριο αποτέλεσμα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Η ανευθυνότητα των κυβερνώντων ήταν τραγική. Κατήργησαν όλα τα κέντρα κράτησης που είχε η χώρα ως το 2014, δεν έδιναν σημασία στις προειδοποιήσεις, δεν κράτησαν στοιχεία, έλεγαν ότι “οι μετανάστες λιάζονται”. Έτσι φτάσαμε να έχει μετατραπεί ολόκληρη η επικράτεια σε ένα απέραντο Hot spot και ο Πρωθυπουργός να ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες μη αντιλαμβανόμενος την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησής του.

Η εικόνα του Κέντρου της Αθήνας το 2014 επί Υπουργίας Δένδια με την επιχείρηση Ξένιος Διας, με την σημερινή εικόνα, διαφέρει όπως η μέρα με τη νύχτα. Κάνατε γκέτο μια ολόκληρη πόλη». Αυτά υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση «διαβεβαίωνε τους Ευρωπαίους για τις προετοιμασίες της χώρας και μέχρι τον Δεκέμβριο δεν είχε κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να φυλάει πλέον τα σύνορά μας το ΝΑΤΟ».

Στην κατάσταση της οικονομίας αναφέρθηκε επίσης σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Κέλλας κάνοντας λόγο για «πλήρη εκτροχιασμό της οικονομίας». «Το αποδεικνύουν όλοι οι δείκτες αλλά κυρίως η καθημερινότητα των πολιτών. Η σύγκριση της οικονομίας το 2014 με το 2015 είναι χαώδης.  Οι κυβερνώντες ζουν σε παράλληλο σύμπαν και προκαλούν. Έχουν κάνει όργια με τις προσλήψεις ημετέρων και αντί να σωπάσουν, κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης! Πλέον ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει και με αυτόν θα κλείσει και ο κύκλος του λαϊκισμού και της ανεύθυνης πολιτικής», κατέληξε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.