Ο ΣΕΑΝ Λάρισας θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκδρομή στις 28,29 και 30 Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα, Μέγα Σπύλαιο, Αγία Λαύρα. Θα επισκευθούμε στην διαδρομή το Γαλαξίδι, την Αράχωβα και τους Δελφούς κλπ.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να ενημερωθούν για το λεπτομερές πρόγραμμα της εκδρομής αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή , να περάσουν από το γραφείο του Συνδέσμου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ του Συνδέσμου 2410532101 ή τηλ 6936967174 ( πρόεδρος Απ. Βερέμης), 6977972264 (γραμματέας Νικ.Κουφοδήμος)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣYΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦ. ΑΞ/ΚΩΝ

Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ – ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΛΑΡΙΣΑ 

(28 , 29 & 30 Οκτωβρίου 2016)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/10/2016)

07:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (πιάτσα ταξί).

ΣΤΑΣΗ 30 λεπτών στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ.

ΣΤΑΣΗ 30 λεπτών στην ΙΤΕΑ.

ΣΤΑΣΗ 1 ½ ώρας στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ (πρόχειρο φαγητό).

ΑΦΙΞΗ στο ξενοδοχείο Florida Blue Bay στον ΨΑΘΟΠΥΡΓΟwww.floridabluebay.gr (τακτοποίηση στα δωμάτια – ξεκούραση).

17:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ για Πάτρα.

Εκεί θα επισκεφθούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα και εν συνεχεία το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

21:00 Βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.

2η Ημέρα (ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/10/2016)

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

8:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από το ξενοδοχείο για τα όμορφα, ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα.

Επίσκεψη στην Ι.Μ. του Μεγάλου Σπηλαίου, που είναι κτισμένη στο άνοιγμα μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομά της) της οροσειράς του Χελμού, πάνω από την χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού σε υψόμετρο 940 μέτρων. Το συγκρότημα της Ι.Μ. καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη, καθώς είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής.

Προχωρώντας φτάνουμε στα Καλάβρυτα. Τα Καλάβρυτα είναι χτισμένα στη θέση της αρχαίας αρκαδικής πόλης Κύναιθας. Το όνομα Καλάβρυτα σημαίνει ΄΄καλές βρύσες΄΄.

Εκεί θα επισκεφτούμε τον τόπο της θυσίας (σφαγή Καλαβρύτων), το μουσείο ΄΄Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος΄΄, όπως επίσης και την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Θα ξεναγηθούμε από τον ηγούμενο της Μονής, θα ψαλεί δέηση και θα δούμε την αίθουσα των κειμηλίων, όπου εκεί υπάρχει και ένα χρυσό στεφάνι, δωρεά του Συνδέσμου μας.

Στα Καλάβρυτα θα φάμε ελεύθερα.

15:50 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο ως το Διακοφτό. 

Ο οδοντωτός αποτέλεσε ένα από τα δυσκολότερα έργα για την εποχή του (1896) λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου εδάφους, αλλά και του μεγάλου υψομέτρου του ορεινού όγκου που διέρχεται. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού περνώντας σε μεγάλο μήκος του από σήραγγες και γέφυρες καλύπτοντας απόσταση 22 χιλιομέτρων.

Στο Διακοφτό θα μπούμε στα λεωφορεία και θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο.

Βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.

3η Ημέρα (ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/10/2016)

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

8:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από το ξενοδοχείο παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής.

Στάση στο Γαλαξείδι.

Εκεί, όσοι επιθυμούν, θα επισκεφτούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που έχει ένα αξιοθαύμαστο τέμπλο. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στην παραλία, όπου θα γυρίσουν και όσοι επισκέφτηκαν τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Εν συνεχεία από το Γαλαξείδι συνεχίζουμε και φτάνουμε στους Δελφούς. Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη, όπου λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Ο χώρος του Μουσείου των Δελφών είναι πράγματι συγκλονιστικός. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς, γιατί αυτό το μέρος είναι ο ομφαλός της γης.

Τα αγάλματα δύο κούρων που φιλοτέχνησε ο Πολυμήδης τον 6ο π.Χ. αιώνα και απεικονίζουν είτε τους Κλέοβι και Βίτωνα είτε τους Κάστορα και Πολυδεύκη είναι από τα πιο σημαντικά εκθέματα του Μουσείου. Αξιόλογο και διάσημο γλυπτό είναι ο περίφημος Ηνίοχος. 

Ο ναός του Απόλλωνα που βρισκόταν το άδυτο της Πυθίας, το αρχαίο στάδιο, η Ιερά οδός, οι θησαυροί, το Γυμνάσιο, η Προναία Αθηνά, η Κασταλία πηγή είναι τα σπουδαιότερα μνημεία του χώρου.

Η ξενάγηση στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών θα γίνει από ξεναγό.

Μεσημεριανό φαγητό στην Αράχωβα.

Επιστροφή στη Λάρισα με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας.

Πιθανή ώρα επιστροφής 20:30 με 21:00.

ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

140,00 € το άτομο σε δίκλινο

162,00 € το άτομο σε μονόκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

• Πούλμαν

• Ξενοδοχείο (πρωινό – βραδινό)

• Εισιτήριο οδοντωτού

• Ξεναγός 

• Εισιτήρια μουσειακών χώρων (πλην Δελφών)