Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε, χθες, έργα προϋπολογισμού 17,5 εκ ευρώ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (8,3 εκ.ευρώ για τη Λάρισα). Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, τα έργα θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν συντηρήσεις δρόμων, άρση καταπτώσεων βράχων, έργα νερού κλπ.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
Συντήρηση του δρόμου Λάρισας-Βόλου προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ. Στο έργο αυτό θα προστεθούν ακόμη 1,2 εκ ευρώ για την κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων στη Χλόη και τη Γαλήνη (διασταύρωση για Αγιόκαμπο)
Επίσης, συντήρηση δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, 1,5 εκ ευρώ, Φάρσαλα-Βόλος 5 εκ ευρώ, Βόλος-Λάρισα (έξοδος Βόλου) 1,8 εκ ευρώ, έργα νερού στη Ζαγορά και την Βερδικούσια κ.α.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε τη σημασία των έργων για την τοπική οικονομία και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν και ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό Αλ. Χαρίτση για τη συνεργασία.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στις σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε και στη δυσκολία που δημιουργεί για τις δημοπρατήσεις των έργων η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, χωρίς καμία ενημέρωση, όπως είπε. «Αλλάζει ο παλιός τρόπος και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά οι δημοπρατήσεις. Δεν διαφωνούμε, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει πλατφόρμα την αμέσως επόμενη μέρα. Τώρα θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Είχε δοθεί παράταση ως τον Οκτώβρη, αλλά τώρα δεν ισχύει.»

ert.gr