Με μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, άνοιξε η αυλαία της μεγάλης έκθεσης έργων του Γιάννη Γαΐτη, με τα Ανθρωπάκια του, με τίτλο «Το πλήθος και η μοναξιά».

Οι επισκέπτες στην έκθεση αυτή που θα φιλοξενείται στην πόλη μας έως την Άνοιξη του 2021, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία σειρά έργων που διατρέχουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Γαϊτη.

Για εικαστικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας που θα αξιοποιηθεί εις όφελος των Λαρισαίων έκανε λόγο στον χαιρετισμό της η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα – Περήφανου, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσοι δούλεψαν για το άρτιο αποτέλεσμα της έκθεσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, αναφερόμενος στη σημαντικότητα της έκθεσης και στον καλλιτέχνη, τον οποίο χαρακτηρίζει, όπως είπε ο κ. Σάπκας, η ανατρεπτική του διάθεση μακριά από κάθε είδους κοινωνικές συμβάσεις.

Η έκθεση είναι πρωτότυπη, τιμά την πόλη της Λάρισας, περιλαμβάνει έργα του Γ. Γαΐτη από το 1944 ως το 1980, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο ιστορικός της τέχνης και επιμελητής της έκθεσης κ. Γιάννης Μπόλης, τονίζοντας πως θα δοθεί ευκαιρία στους Λαρισαίους για πολλές ξεναγήσεις και συζήτηση πάνω στο έργο του Γιάννη Γαΐτη.

tinealarissa.gr