Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Αnt1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «οι αριθμοί είναι πλέον  αμείλικτοι. Εάν είχαμε έναν πόλεμο στο μέτωπο, και μετράγαμε 55 νεκρούς κάθε μέρα, η κοινωνία θα ήταν σε ώρα μηδέν. Η Κυβέρνηση, όλη αυτή την περίοδο έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, «τα έχει παρατήσει», έχει αφήσει την κοινωνία στον αυτόματο πιλότο και τα νοσοκομεία σε ελεεινή κατάσταση,  με τους πολίτες σε ουρές δεκάδων μέτρων. Δυστυχώς, ο απολογισμός είναι τραγικός, τα προβλήματα τεράστια και τα μέτρα ανεπαρκή. Η περιφέρεια της Λάρισας βρίσκεται κυριολεκτικά στο κόκκινο! Εάν η Κυβέρνηση θέλει να πάρει μέτρα, πρέπει να αναλάβει και το πολιτικό κόστος, χωρίς να αλληθωρίζει δεξιά κι αριστερά.», ενώ, συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «η αείμνηστη Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά, είχε καταθέσει στη Βουλή δέσμη 20 μέτρων για την πανδημία, ωστόσο καμία από τις προτάσεις μας δεν εισακούστηκε! Το Κίνημα Αλλαγής, όμως, έβαλε πλάτη σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και έδειξε το δρόμο, που δυστυχώς κανείς δεν ακολούθησε».  

Στη συνέχεια της συζήτησης, η Λαρισαία βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στα πενιχρά έως φαιδρά μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση προκειμένου να άρει τις αμφιβολίες των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, σχολιάζοντας ότι «με την καμπάνια ευαισθητοποίησης της δεκαετίας του ‘90 σχετικά με την κατανάλωση του νερού, μέσω μικρών ντοκιμαντέρ, αρχίσαμε όλοι να κλείνουμε τις βρύσες μας. Αυτά τα δύο χρόνια, δεν είδαμε καμία τέτοια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Κυβέρνηση, παρά μόνο μπράτσα και σύριγγες, εικόνες που όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά φοβίζουν τους πολίτες. Η Κυβέρνηση επικοινωνιακά απέτυχε, στο πιο κρίσιμο θέμα, αυτό της συναίνεσης με πειθώ», τόνισε, δε, ότι «Τώρα, βρισκόμαστε στο ‘δια ταύτα’, στο άθροισμα, θρηνώντας καθημερινά ένα λεωφορείο θύματα και η Κυβέρνηση το μόνο που προτείνει είναι το …SMS!»

Καταλήγοντας, η κ. Λιακούλη υπογράμμισε ότι «δεν αρκούν οι απλές συστάσεις των ειδικών επιστημόνων. Χρειάζονται στοχευμένα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά, αυστηροί έλεγχοι για την τήρησή τους, αλλά και μια επικοινωνιακή καμπάνια που θα προβληματίσει και θα αφυπνίσει τη μερίδα αυτή των πολιτών,  που διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το εμβόλιο, επειδή ο φόβος τους έχει καταλάβει ». 

https://www.youtube.com/watch?v=gMvLFch4g4c