Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που φέτος διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας .  

Από τις 16 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, η Βιβλιοθήκη συμμετέχει με 43 εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το θέμα φέτος είναι: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» και το καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη γίνεται η αφετηρία για μία σειρά θεματικών αποστολών εξερεύνησης! 

Η εξερεύνηση ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης  με μία ανοιχτή για όλους γιορτή.  Δίνουμε ραντεβού με παλιούς φίλους,  γνωρίζουμε νέους , παίζουμε ένα παιχνίδι θησαυρού που μας εξοικειώνει με τις δράσεις της φετινής εκστρατείας , γινόμαστε πραγματανιχνευτές και δημιουργούμε το προσωπικό μας ημερολόγιο εξερευνήσεων που θα είναι ο οδηγός για όλες τις αποστολές μας!  

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 11 το πρωί η γιορτή συνεχίζεται! Φέρνουμε μαζί μας ένα μακό μπλουζάκι και το μετατρέπουμε στην απαραίτητη στολή του εξερευνητή. Μερικά κομμάτια ύφασμα χρησιμεύουν για να ράψουμε πάνω του πολλές τσέπες που θα κρύψουν τα απαραίτητα εργαλεία για τις εξερευνήσεις μας και όλους τους θησαυρούς που ανακαλύπτουμε!

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης  28ης Οκτωβρίου 9, στο τηλέφωνο 2410531973 και στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης vivl-laris.lar.sch.gr