Δεν θα βγει, όπως όλα δείχνουν, λευκός καπνός από την επιτροπή που συστήθηκε για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει το πόρισμα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου.

Ωστόσο φαίνεται ότι πόρισμα δεν θα κατατεθεί, αλλά ξεχωριστές προτάσεις.
Η έδρα της Γεωπονικής Σχολής την οποία επιθυμεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και άλλα επιμέρους ζητήματα δεν επιτρέπουν την κατάθεση κοινής πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα είναι αυτό που τελικά θα αναλάβει να αξιολογήσει τις προτάσεις και να «απαντήσει» με σχέδιο που θα στείλει προς διαβούλευση και έγκριση.
Ηδη πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει φροντίσει να στείλει τη δική του πρόταση στο υπουργείο.

Όπως είναι γνωστό, η νέα βελτιωμένη πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνει 8 σχολές και 33 τμήματα σε πέντε πόλεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Περιλαμβάνει επίσης ένα Ερευνητικό Κέντρο με ερευνητικές εξειδικεύσεις αιχμής και ένα μεγάλο εύρος δομών εκπαίδευσης σε όλες τις πόλεις.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι τη δική του πρόταση έχει καταθέσει και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, κι ότι για το ίδιο θέμα προτάσεις έχουν καταθέσει και δήμοι της Θεσσαλίας. Πηγές κάνουν λόγο για την κατάθεση πρότασης από τον Δήμο Τρικκαίων.
Δεδομένο πάντως πρέπει να θεωρείται ότι κοινή πρόταση δεν θα υπάρξει εντός των επόμενων ημερών.
Στη σκιά της επικείμενης συγχώνευσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος, συμμετέχει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, το παρών θα δώσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Προηγουμένως οι πρυτάνεις καλούνται να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τις φοιτητικές εστίες, τα οικονομικά, την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών αλλά και τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας των επιτροπών έρευνας.

taxydromos.gr