Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (ΦΔΕΔ Ολύμπου) υλοποίησε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης ειδών, την 3η δράση δακτυλίωσης  πτηνών για το 2016 σε συνεργασία με τον Δρ. Αλιβιζάτο Χ.,μέλος του Ελληνικού  Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΦΔΕΔ Ολύμπου, το διάστημα 15-20 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε νέα θέση και υψόμετρο 940μ. δακτυλιώθηκαν  248 άτομα  από 21 διαφορετικά είδη. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων για τις δράσεις δακτυλίωσης του ΦΔΕΔ Ολύμπου και παράλληλα ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων από  μεταναστευτικά είδη (2014-2016). Δακτυλιώθηκαν είδη όπως: Σταχτομυγοχάφτης (Muscicapa striata), Βουνοτσιροβάκος (Sylvia curruca), Γαλαζοπαπαδίτσα (Cyanistes caeruleus), Δεντροτσοπανάκος (Sitta europaea), Ελατοπαπαδίτσα (Periparus ater), Λοφιοπαπαδίτσα (Lophophanes cristatus) Θαμνοφυλλοσκόπος (Phylloscopus trochilus), Μαυροσκούφης (Sylvia atricapilla) κ.α. 

  Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Αλιβιζάτο Χ. για την συνεχόμενη υποστήριξή του στο έργο του ΦΔΕΔ Ολύμπου αλλά και τους εθελοντές μας Καραγιάννη Π. (Βιολόγο/Δακτυλιώτρια), Μπαϊρακταρίδου Κ., Δόρτης Ν. (ΦΔ ΕΠΟ Ροδόπης) και  Πασχούλα  Θ. για την πολύτιμη βοήθειά τους.

            Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους διαχειριστές του ορειβατικού καταφυγίου «Τ. Μπουντόλας» στη δασική θέση «Σταυρός» για την υποστήριξη στην συγκεκριμένη δράση.

Ραντεβού στις επόμενες δράσεις του ΦΔΕΔ Ολύμπου!

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και  μεταξύ άλλων είναι:  η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της  προστατευόμενης  περιοχής,  η φύλαξη κ.α.