Με κονδύλι ύψους 1,63 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Οικονομικών καθορίζουν για το 2016 τα ανώτατα όρια αριθμού μετακινήσεων όλων των στελεχών του ΕΛΓΑ. Με τη νέα απόφαση αυξάνονται από 120 για φυτικό και 150 για ζωικό κεφάλαιο αντίστοιχα, οι εκτός έδρας μετακινήσεις, σε 200.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται ότι:

«Καθορίζουμε το ανώτατο όριο αριθμού επιτρεπόμενων κατά το έτος 2016 και για καθένα από τα επόμενα έτη ημερών εκτός έδρας των μετακινούμενων προσώπων του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) για εκτέλεση ή παροχή υπηρεσιών (εκτιμήσεις ζημιών στην φυτική παραγωγή, στο ζωικό και πάγιο κεφάλαιο των παραγωγών της χώρας, καθώς και ο έλεγχος αποκατάστασης τους), για ειδική αποστολή, καθώς και για συμμετοχή σε ημερίδες, διημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, ως εξής:

1. Υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ του κλάδου ΠΕ1 Γεωπόνων, μέχρι διακόσιες (200) ημέρες, συνολικά.

2. Υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ του κλάδου ΠΕ2 Κτηνιάτρων, μέχρι διακόσιες (200) ημέρες, συνολικά.

3. Υπάλληλοι της κατηγορίας TE του κλάδου ΤΕ3 Τεχνολόγων Γεωπονίας, μέχρι εξήντα (60) ημέρες.

4. Υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ των κλάδων ΔΕ1 Διοικητικών-Γραμματέων, ΔΕ2 Προσωπικού Η/Υ και ΔΕ6 Οδηγών, μέχρι εξήντα (60) ημέρες.

5. Υπάλληλοι ανεξαρτήτου κατηγορίας και κλάδου, που δεν κατονομάζονται ρητά στην απόφαση αυτή, μέχρι τριάντα (30) ημέρες.

6. Υπάλληλοι όλων των κατηγοριών και κλάδων του ΕΛ.Γ.Α. που ασκούν καθήκοντα Ελεγκτή Εσωτερικού Ελέγχου ή συμμετέχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ή σε πάσης φύσεως Επιτροπές, καθώς και στο έργο της συλλογής χαλαζομέτρων στα πλαίσια του αντιχαλαζικού προγράμματος του ΕΛ.Γ.Α., μέχρι εξήντα (60) ημέρες.

Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του ΕΛ.Γ.Α., καθώς και οι υπηρετούντες με πρακτική άσκηση στον ΕΛ.Γ.Α. θα ακολουθούν, ανάλογα με την ειδικότητά τους, τα ανωτέρω αντίστοιχα, κατά κατηγορία και κλάδο όρια αριθμού ημερών εκτός έδρας.

7. Υπάλληλοι γεωτεχνικοί (Γεωπόνοι-Κτηνίατροι) που υπηρετούν στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και διατίθενται στον ΕΛ.ΓΑ., μετά από σχετική έγκριση των υπηρεσιών τους, για την εκτέλεση ή παροχή υπηρεσιών μέχρι εκατό (100) ημέρες, πέραν των επιτρεπόμενων κατά έτος ημερών εκτός έδρας που έχει καθορισθεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας που υπηρετούν.

8. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. μέχρι εξήντα (60) ημέρες.

9. Οι εκτός έδρας ημέρες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας συμψηφίζονται με τις καθοριζόμενες στην απόφαση αυτή.»

agronews.gr