Ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη άρα και λασποβροχές, θα πλήξει σημεία της χώρας.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Το Σάββατο θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σημεία της χώρας, προκαλώντας τοπικές βροχές.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ωστόσο, αναμένονται επιπλέον σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, αναφέρει το προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία.
Λασποβροχές την Κυριακή 5/5
Σύμφωνα με την πρόβλεψη 3-7 ημερών της ΕΜΥ την Κυριακή θα υπάρξουν καταιγίδες και λασποβροχές.
Το Σάββατο θα «ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια» τονίζει η ΕΜΥ, προβλέποντας παράλληλα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εξακολουθήσει να ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν βαθμιαία, με τοπικές βροχές να αναμένονται μόνο στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

newsbeast.gr