Η αρθροπλαστική ισχίου είναι μία από τις επεμβάσεις που μπορούν να καθορίσουν την εξέλιξη της πάθησης του ισχίου ή μιας πτώσης στο ισχίο που μπορεί να χρειαστεί επέμβαση ή τις περισσότερες φορές μιας απλής αρθρίτιδας, η οποία λόγω ηλικίας μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Μετά την ρήξη χιαστού και την ρήξη μηνίσκου, τα προβλήματα στο ισχίο έρχονται και βρίσκουν είτε αθλητές, είτε μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία που υποφέρουν από αρθρίτιδα και συνεπώς έχουν πόνο στις αρθρώσεις.

Χειρουργείο στο ισχίο με σύγχρονες μεθόδους

Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας πλέον είναι γεγονός και μπορεί να διεξαχθεί με την ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική και μάλιστα όσο περνούν τα χρόνια, τείνει να πάρει μια και καλή τη σκυτάλη από τις ανοιχτές επεμβάσεις με μεγάλη νοσηλεία και μεγάλη αποκατάσταση.Ο ορθοπεδικός που θα κάνει την επέμβαση, πρέπει να είναι εξειδικευμένος, να χρησιμοποιεί όλα τα υπερσύγχρονα υλικά και φυσικά να έχει την εμπειρία για την εν λόγω επέμβαση.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για την επέμβαση

Η διεξαγωγή της επέμβασης αφορά κυρίως ασθενείς που αντιμετωπίζουν αρκετό πόνο και δεν σχετίζεται τόσο στενά με την ηλικία. Παρ’ όλα αυτά η ηλιακή ομάδα που τελικά κάνει την επέμβαση είναι μεταξύ 50-70 ετών, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη ηλικία.

Αν υπάρχει καθημερινός πόνος στο ισχίο ακόμα και στην ξεκούραση ή αν υφίσταται η αίσθηση δυσκαμψίας και δεν διορθώνεται αυτό, ούτε με φαρμακευτική αγωγή, τότε είναι πολύ πιθανό ο ορθοπεδικός να σας προτείνει να κάνετε την επέμβαση.

Πλεονεκτήματα ελάχιστα επεμβατικής αρθροπλαστικής ισχίου

·        Λιγότερος πόνος

·        Μικρές τομές

·        24ωρη νοσηλεία

·        Άμεση ανάκτηση της κινητικότητας

Σακελλαρίου Ι. Βασίλειος

Ορθοπεδικός Χειρουργός

AthensOrthopedicExperts