Το δικό τους στίγμα σε μία τεράστια ειρηνική διαδήλωση αγροτικών και άλλων επαγγελματικών κλάδων στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής έδωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. 

Κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την αστυνομία που από τα ξημερώματα βρίσκεται επί ποδός στο Λεκανοπέδιο, 17 τρακτέρ που ταξίδεψαν από τη Νίκαια διέσχισαν το κέντρο της πρωτεύουσας φτάνοντας από την Ομόνοια στην πλατεία Συντάγματος. 

Εκεί έγιναν δεκτά εν μέσω επιδοκιμασιών από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους αγρότες που διαδήλωσαν ειρηνικά, ενώ στη συνέχεια τα τρακτέρ συνέχισαν την πορεία τους και απομακρύνθηκαν από την πλατεία. 

Τα τρακτέρ της Νίκαιας είναι τα μόνα που θα μπουν στην Αθήνα σήμερα, καθώς η αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε άλλα να φτάσουν στο Σύνταγμα. 

Σημειώνεται επίσης πως αγρότες από άλλες περιοχές της Ελλάδας έφεραν στην πλατεία μεγάλα κλαδιά ελιάς και άναψαν μία μεγάλη εστία φωτιάς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ άλλοι κάλυψαν το μνημείο με την ελληνική σημαία σε μία κίνηση όλο συμβολισμό.

Πάντως, στην πλατεία έχουν στηθεί δεκάδες σκηνές, αλλά και... καντίνες, καθώς οι αγρότες όλης της χώρας διαμηνύουν πως δεν θα φύγουν από την Αθήνα τις επόμενες 48 ώρες.

Δείτε εικόνες από την "απόβαση" των τρακτέρ της Νίκαιας στο Σύνταγμα:

Φωτογραφίες από Eurokinissi