Πλήρη άρση των capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου προβλέπει η κυβερνητική τροπολογία σύμφωνα τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών λαμβάνοντας τον λόγο στην Βουλή αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επισήμανε ότι η πρωτοβουλία για κατάργηση των τραπεζικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των αρμόδιων Ευρωπαϊκών.

«Η πλήρης άρση αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη κυβέρνηση. Με την παρούσα τροπολογία καταργούνται οι διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης που επέβαλαν περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και την κίνηση κεφαλαίων.

Περιορισμοί που μπήκαν από την ανερμάτιστη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους τυχοδιωκτισμούς στην διαπραγμάτευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι δείκτες αποτυπώνουν τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, την αύξηση των εσόδων και τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως «για την κυβέρνηση υφίσταται η δέσμευση για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας».

ethnos.gr