Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Λαρισαίου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου, η ενορία Αναστάσεως του Χριστού στο Kogarah του Σύδνεϋ, συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών για να τα προσφέρει στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου St George Kogarah, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, ο νέος προϊστάμενος της ενορίας Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, μαζί με τον εφημέριο του ναού π. Αθανάσιο Γιάτσιο, τον πρόεδρο της ενορίας-κοινότητας κ. Νικόλαο Βαρβαρή και με κυρίες του φιλοπτώχου, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο ώστε να παραδώσουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν μέσα από τις δωρεές των ενοριτών. 

Παράλληλα, ευχήθηκαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ο κύριος να τους χαρίζει δύναμη για να επιτελούν το θεάρεστο έργο τους και υγεία στα παιδιά που βρίσκονται στην παιδιατρική κλινική, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν σύντομα και πάλι στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. 

Η δράση οργανώθηκε με το σκεπτικό ότι πολλά παιδιά που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας δεν θα μπορέσουν να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων κοντά στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά στο νοσοκομείο. Έτσι, η προσφορά ενός παιχνιδιού για τα Χριστούγεννα, θα φέρει λίγη χαρά και ανακούφιση σε αυτά τα παιδιά.  

Να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Μαγνησίας μέχρι και την ημέρα της Αρχιερατικής του εκλογής, διακονούσε ως προϊστάμενος στον Άγιο Νικόλαο Marrickville, αφήνοντας πίσω του πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Χριστόδουλος στις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να επισκεφτεί για πρώτη φορά ως Επίσκοπος την Ελλάδα και κυρίως την πόλη της Λάρισας που τόσο αγάπησε.

Aναστάσιος Βόπης