Η εβδομάδα του έτους με τον λιγότερο κόσμο θα είναι η επόμενη για την πολη της Λάρισας. Η γιορτή του Δευκαπενταύγουστου σηματοδοτεί την κορύφωση της περιόδου των διακοπών σε θάλασσες και βουνά, με την εικόνα της πόλης να “νεκρώνει”.

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 19 Αυγούστου, πολλά καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά καθώς η συγκεκριμένη περίοδος θεωρείται “παθητική” και προσφέρεται για “απόδραση” τόσο για ιδιοκτήτες όσο και για εργαζόμενους.

Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις επιλέγουν άλλωστε αυτό το διάστημα για να δώσουν μέρος της άδειας στο προσωπικό τους, ενώ πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη κλείσει τα γραφεία τους από τις αρχές του Αυγούστου.

Βέβαια τα χρόνια των παχαίων αγελάδων σε ότι αφορά το διαθέσιμο εισόδημα των διακοπών έχουν παρέλθει, αλλά μεγάλο μέρος του κόσμου έχει κάπου να πάει. Προβάδισμα στις προτιμήσεις την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου έχουν τα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου σε πολλά μέρη η γιορτή της Παναγίας συνοδεύεται από τα παραδοσιακά πανηγύρια.

Ο Αύγουστος είναι άλλωστε η εποχή που τα ορεινά χωριά “ανασταίνονται” καθώς το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου οι επισκέψεις είναι λιγοστές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πάντως ο καιρός στη Θεσσαλία μέχρι την Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός, χωρίς ιδιαίτερες βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να κινείται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κ.Τ.