Ευρεία ήταν η συμμετοχή των δήμων της χώρας στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο - Αστική Αναζωογόνηση για την περίοδο 2019-20» του Πράσινου Ταμείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πρόγραμμα υπέβαλαν συμμετοχή συνολικά 172 δήμοι και κατατέθηκαν 197 προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 90,71 εκατομμυρίων ευρώ (μέρος του κόστους καλύπτεται από τους ίδιους πόρους των δήμων).

Είκοσι μία (21) προτάσεις έχουν λάβει έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 9,52 εκατομμυρίων ευρώ, με το μέρος του συνολικού ποσού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο να ανέρχεται σε 5,12 εκατομμύρια ευρώ.

Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις και των υπόλοιπων προτάσεων για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν εντατικά μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

Στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με την κατανομή, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχαν 18 δήμοι υποβάλλοντας συνολικά 22 προτάσεις.

Πρόκειται για τους δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ, Φαρσάλων, Μουζακίου, Σοφάδων, Παλαμά, Βόλου, Αλμυρού, Αγιάς, Τεμπών, Ελασσόνας, Φαρκαδόνας, Αργιθέας, Τρικκαίων, Νοτίου Πηλίου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Ρήγα Φεραίου.

Για τους δήμους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγων των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου με τον Covid-19, θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β΄ φάση του ίδιου προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ.