Xθες το βράδυ ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, το κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ και οι βουλευτές επισκέφθηκαν την Ελασσόνα. Ο υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκος Γάτσα και μετείχε σε σύσκεψη με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Συζήτησε με τους κτηνοτρόφους και άκουσε τα αιτήματά τους, ενώ ανέλυσε διεξοδικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για στήριξη των πληγέντων, και την «τιτάνια προσπάθεια», που όπως είπε χαρακτηριστικά, γίνεται, με εντολή του Πρωθυπουργού, για ενίσχυση του κλάδου.

«Πιστεύουμε στις δυνάμεις του κτηνοτροφικού κόσμου», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται αλλά και στην πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης.

«Διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες και οι τιμές που δώσαμε, ως προκαταβολές, ήταν πολύ πιο υψηλές από ότι και εσείς οι ίδιοι περιμένατε και κατεβλήθησαν μέσα σε 18 ημέρες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θύμισε ότι αποζημιώσεις θα λάβουν ακόμη και όσοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να είναι ασφαλισμένοι από τον ΕΛΓΑ, όπως επί παραδείγματι οι χοιροτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι.

«Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι πολυεπίπεδο, για εμάς είναι προτεραιότητα η Θεσσαλία, αυτό αποδεικνύει η παρουσία όλων μας εδώ, καθώς ο καθένας έχει και ένα διαφορετικό κομμάτι ευθύνης», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής συνολικά από την κυβέρνηση έχει καταβληθεί μισό δισεκατομμύριο για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας και συνολικά θα χρειαστούν πάνω 3 δισεκατομμύρια. Όπως διευκρίνισε το τελικό master planθα δοθεί από την εταιρεία HVA International που το έχει αναλάβει, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι λόγω και της κλιματικής κρίσης, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και διαβεβαίωσε άπαντες ότι θα γίνουν όλα στον χρόνο που πρέπει προκειμένου η Θεσσαλία να επανέλθει και να γίνει πρότυπο από άποψη πρωτογενούς τομέα.