Καινοτόμες προτάσεις και σύγχρονες υποδομές περιλαμβάνονται στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας της ολλανδικής εταιρίας, HVA International, όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη γίνονται στοχευμένες προτάσεις για μικρότερα έργα με μεγαλύτερη διασπορά κάλυψης και με στόχο μεγαλύτερη συγκράτηση των υδάτων.

Μιλώντας για τις διεκδικήσεις των αγροτών σημείωσε ότι για την ΚΑΠ στόχος είναι να πετύχουμε τις μέγιστες βελτιώσεις ώστε να γίνει πιο λειτουργική, λιγότερο γραφειοκρατική, πιο φιλική και λιγότερη επιθετική προς τους αγρότες.

Αναφορικά με τις ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοί στην αγορά, στα super markets και στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Δώσαμε βάρος στο γάλα, ακολούθησαν έλεγχοι σε οπωροκηπευτικά. Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι και στο μέλι και στο λάδι και θα ακολουθήσουν και στο κρέας. Υπάρχουν προβλήματα, άρα έχουν δίκιο οι αγρότες» είπε και πρόσθεσε «Είδαμε στην πράξη τα κενά και τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά, αναγγέλλοντας περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων».

ΑΠΕ - ΜΠΕ