Απόβαση αγροτών από Θεσσαλία στη Διεθνή Έκθεση στο πλαίσιο της Agrotica.

Περισσότερα από 19 λεωφορεία και ΙΧ, το ένα μετά το άλλο φθάνουν γεμάτα αγανακτισμένους αγρότες που θα συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες θα αποβιβαστούν σε δυο πύλες. Τη νότια και του συντριβανίου. Έπειτα πεζοί θα κατευθυνθούν στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και μέρες στην νότια πύλη της έκθεσης και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία.

«Δεν αντέχουμε. Θα μεταναστεύσουμε είμαστε από τα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας. Παράγουμε μήλα και κάστανα» αναφέρει παραγωγός από τη Θεσσαλία την ώρα που δείχνει την καρότσα του αγροτικού του γεμάτη με κατεστραμμένα από ασθένειες μήλα και κάστανα.

«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψίχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και παραγωγοί από τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Νάουσα.

Ο Κώστας Τζελας, Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε να φάμε, στη ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να μην γίνουμε μετανάστες. Να βρει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας».

Σε μια συμβολική κίνηση αγρότες από την Αγιά της Λάρισας έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα.

(*) φωτογραφίες από protothema.gr 

thesstoday.gr