Σε ανακοίνωση του ΓΝΛ αναφέρονται τα εξής:

“Σχετικά με αναδημοσίευση ρεπορτάζ της εφημερίδας «taxydromos.gr» με τίτλο: «Περιπέτεια για νεαρό επιχειρηματία», και μετά από έρευνα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι: στον αναφερόμενο ασθενή συνεστήθη να εξεταστεί από το εξειδικευμένο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου μας.

Ειδικευμένος ιατρός Γαστρεντερολογίας, έκρινε ότι ο ασθενής έπρεπε αρχικά να υποβληθεί σε ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ (EUS) και όχι ERCP, όπου κατά τη διαδικασία διενέργειας του δεν το ανέχτηκε, με αποτέλεσμα την διακοπή της εξέτασης .

Στη συνέχεια συνεστήθη προγραμματισμός, σε δεύτερο χρόνο με αναισθησιολόγο και γενική αναισθησία, κάτι το οποίο ο ασθενής δεν αποδέχτηκε, ζητώντας την άμεση εξυπηρέτηση .

Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε άμεση τη διενέργεια της εξέτασης και ενημέρωσε τον ασθενή ότι πάγια λειτουργία του Γαστρεντερολογικού Τμήματος είναι ότι σε περιπτώσεις τέτοιων εξειδικευμένων εξετάσεων, όπου χρήζει γενικής αναισθησίας, όπως και η δική του περίπτωση, προγραμματίζεται κατόπιν συνεννόησης με το Αναισθησιολογικό Τμήμα και μετά από τη διενέργεια μιας σειράς επιπλέον εξετάσεων όπως καρδιολογική εκτίμηση –ακτινογραφία θώρακος- αιματολογικός έλεγχος.

Μετά την ενημέρωση ο ασθενής αποχώρησε χωρίς καμία έγγραφη ή προφορική καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του νοσοκομείου μας.

Οι μοναδικές Υπηρεσίες που παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ιδιαίτερα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος αποτελούν μεγάλη εξέλιξη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιοχή μας και τέτοια μεμονωμένα περιστατικά δεν

μπορούν να αλλοιώνουν την πραγματική εικόνα για το επιστημονικό έργο των Ιατρών και Νοσηλευτών.

Το Νοσοκομείο μας και η Διοίκηση παραμένει στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε διευκρίνιση”.