Ο πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της "Ελληνικής Λύσης" κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής καταγγέλλει την "προσπάθεια φίμωσης των απόψεων του κόμματος της Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος”, στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων Αγιάς, στην κεντρική πλατεία Αγιάς."

Ο καθηγητής που εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος κ. Βελόπουλο καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρ. Μαρούδα "για ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης του προέδρου του κόμματος". 

Αναλυτικά η καταγγελία: 

" Ως πολιτευτής και υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ», είμαι στην δυσάρεστη θέση, να καταγγείλω την προσπάθεια, του «δημοκράτη» κατ’ ευφημισμό και μόνο, Προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ κου Ρίζου Μαρούδα, κατηγορώντας τον ευθέως για ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης του Προέδρου του κόμματος και Βουλευτού Λάρισας, του κ. Κυριάκου Βελόπουλου!

Ως επίσημος Εκπρόσωπος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» και του Προέδρου της και Βουλευτού Λάρισας, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, παραβρέθηκα μαζί με άλλους συμπολιτευτές του κόμματος, στο ανωτέρω Συλλαλητήριο, με σαφείς οδηγίες και ατζέντα, που αφορούσε τα θέματα των αγροτών της Επαρχίας Αγιάς. Παρόλα αυτά, δεν μου δόθηκε ο λόγος, παρά τις αλλεπάλληλες εκφραζόμενες αντιρρήσεις , τόσο εμού , όσο και πολλών παρευρισκόμενων.

Συγκεκριμένα, και βάσει της «Υπουργικής Απόφασης 76632/2021 - ΦΕΚ 4961/Β/26-10- 2021»με τίτλο «Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα», οφείλουν οι Διοργανωτές, δηλαδή και ο κος Μαρούδας και οι «συν αυτώ παρατρεχάμενοι», να ακολουθήσουν το Πρωτόκολλο για την σειρά ομιλίας των Βουλευτών και των νομίμων εκπροσώπων τους, και ειδικά όταν εκπροσωπούν Βουλευτή και ταυτόχρονα Αρχηγό – Πρόεδρο κόμματος!

Στην Ανακοίνωση που είχε βγάλει προχθές η «Συντονιστική» της ΕΟΑΣΝΛ και ο Πρόεδρός της, ο κος Ρίζος Μαρούδας, έλεγε επί λέξει ότι «…καλούμε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να παρευρεθούν στην κινητοποίηση, θα τους δοθεί ο λόγος για να εκφράσουν την στήριξή τους στα συγκεκριμένα αιτήματα που έχουμε…» συνεχίζοντας παρακάτω: «Υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία με όλους τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη» και απευθύνεται μάλιστα προς όλους σε έντονο ύφος

«…Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες και «ανειλημμένες» υποχρεώσεις την Τρίτη. Η μόνη «ανειλημμένη» υποχρέωση που έχουν είναι η υποχρέωσή τους προς τους ψηφοφόρους τους, που θα βρίσκονται στην πλατεία της Αγιάς με τα τρακτέρ τους παλεύοντας για την επιβίωσή τους…», ενώ τέλος κλείνει την ανακοίνωση ως κάτωθι: «…Όποιος δεν είναι μαζί μας θα μας βρει απέναντί του!».

Προφανώς ο κος Ρίζος Μαρούδας, εννοούσε μάλλον ότι όποιος δεν είναι με το «κόμμα» του, είναι απέναντί του και θα πρέπει να φιμωθεί και να μην ακουστεί.

Κε Μαρούδα, σας ερωτώ ευθέως: άραγε ρωτήσατε όλους αυτούς τους «πραγματικούς» Αγρότες, που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις και τις απόψεις της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» και του Προέδρου της και Βουλευτού Λάρισας, του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, τις οποίες ορίστηκα να μεταφέρω ως εκπρόσωπος στους αγρότες, καθώς εκ των πραγμάτων, είναι φύσει αδύνατον ο κ. Πρόεδρος, ο οποίος εκτός από Βουλευτής του Νομού Λάρισας, είναι και Αρχηγός κόμματος, να παρευρίσκεται αυτοπροσώπως πανελλαδικά σε όλες τις εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί και να συμπίπτουν. Για τον λόγο αυτό, ο Νόμος προβλέπει τον θεσμό της εκπροσώπησης σε περίπτωση αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας,

Κε Μαρούδα, σας ξαναρωτάω, ρωτήσατε όλους αυτούς τους Αγρότες, για τους οποίους ο κος Βελόπουλος, κατέθεσε σωρεία Ερωτήσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αφορούσαν, είτε τα «Μήλα Αγιάς», είτε την «Φαιά Σήψη» των Κάστανων της επαρχίας Αγιάς, καθώς και πλήθος άλλων ερωτήσεων για την περιοχή και τους αγρότες,

Ρωτήσατε κε Μαρούδα, πριν μου αρνηθείτε τον λόγο, όλους αυτούς, που ήρθαν και οι ίδιοι, και σας είπαν ότι θέλουν να ακούσουν την άποψη και την θέση της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»,

Ρωτήσατε τέλος κα Μαρούδα, αν έχετε το δικαίωμα να προβείτε σε αυτήν την «πραξικοπηματικού» τύπου φίμωση, προβαίνοντας σε αυτό το «θεσμικό ολίσθημα», με το να μην ακολουθήσετε το Πρωτόκολλο, όπως ορίζει ο ανωτέρω Νόμος;;;

Κύριε Μαρούδα, περιμένουμε από εσάς, μία δημόσια συγγνώμη και την νόμιμη, δημοκρατική συμπεριφορά σας στις επόμενες «εκδηλώσεις» που έχετε ήδη ανακοινώσει, και σε κάθε μελλοντική εκδήλωση, στις οποίες η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ», θα είναι και πάλι εκεί, δίπλα στους αγρότες μας.

Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής

Καθηγητής Γεωπονίας Παν/μίου Θεσσαλίας

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας με την

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»